Коментар на журналиста Калина Влайкова, антрополога Харалан Александров и политолога Огнян Минчев

Няма как да очакваме спокойствие в новия парламент, това беше ясно показано още на първото наседание. Това каза в ефира на „Твоят ден” журналистът Калина Влайкова.

„В НС има тотално нова конфигурация и нов политически субект. Новата политическа формация ще бъде под троен обстрел. От една страна от сериозната опозиция в лицето на ДПС и ГЕРБ-СДС, от друга ще трябва да се крепи балансът в коалиционните взаимоотношения. Ще трябва да се пази балансът и в самите партии”, обясни тя.

 Публичната среда функционира през скандали, чиято основа цел са да ни отдалечат от реалността, смята социалният антрополог Харалан Александров. 

"От тук нататък системно ще бъде подменян истинският дневен ред на обществото с този на политическите оператори. Това е комплексна ситуация. С тази комплексна ситуация засега добре се справят от „Продължаваме Промяната”, коментира той.

 Според полотолога Огнян Минчев с конфликтите в НС беше прикрита личната амбиция на министъра на културата, който се опита да лансира кандидатурата си за следващи номинации след края на служебното правителство. 

„Правителството ще има затруднения с реализирането на основни цели, ще бъде вадена на повърхността картината за виновното статукво”, обясни той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.