От изявленията на Блинкен и Столтенберг личало, че не приемат основните опасения на Русия

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков в изявленията си държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг са дали да се разбере, че не приемат основните опасения, изразени от Русия.

 „Изхождайки от това, разбира се, че няма много поводи за оптимизъм“, отбеляза той.

Песков все пак се въздържа от каквито и да било оценки по отношение на отговора на САЩ. Той отказа да отговори и на въпроса дали има база за компромис между страните.

САЩ дадоха отговор на исканията на Русия

Той припомни, че САЩ и НАТО са помолили руската страна да не публикува техните отговори, чието съдържание обаче е било изложено подробно. Кремъл няма да бърза с коментарите относно писмените отговори на САЩ и НАТО, тъй като е необходимо време да бъдат анализирани.

Песков потвърди, че президентът Владимир Путин вече е прочел писмата, но няма да бърза с оценките. Разбира се, Русия няма намерение и да протака с реакцията си на отговорите от Запада. Той припомни, че на САЩ и Европа бил необходим един месец, за да проучат руските предложения, така че не било разумно от страна на Москва да се очаква незабавна реакция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС