Очаква се да има съвместни учения с Русия

В Беларус войски се разполагат до границата с Украйна преди общите учения с Русия. Това показват сателитни кадри, разпространени от „Ройтерс”.  

По-рано стана ясно, че Кремъл прехвърля войски от Сибир и Далечния изток в Беларус за широкообхватни военни учения. 

Вчера Русия изпрати два свръхзвукови бомбардировача с голям обсег да патрулират над съюзничката й Беларус, предаде БТА. Руското министерство на отбраната съобщи, че двата бомбардировача Ту-22М3 са отработвали взаимодействие с беларуските военновъздушни сили и противовъздушна отбрана по време на 4-часова мисия. Вече имаше няколко подобни полета над Беларус.

Действията на Русия в Беларус и струпването на военна сила на руска територия близо до Украйна, подхранва страхове от възможно нахлуване. Русия отрича планове за нападение срещу съседна Украйна, но настоява САЩ и съюзниците им да дадат обвързващо обещание, че няма да приемат Украйна в НАТО или да разполагат нападателни оръжия и да изтеглят военните на алианса от Източна Европа. Вашингтон и НАТО отхвърлиха тези искания.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Ина Григорова