Той заяви, че това ще бъде постигнато чрез увеличаване на инвестициите, заетостта, производството и износа

Скоро турската икономика ще бъде сред десетте най-развити световни икономики, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Анадолската агенция.

"В момента ние сме на прага на нова и по-голяма революция в развитието. Предприели сме скок, който ще постави Турция сред десетте най-развити икономики в света", заяви турският държавен глава по време на видеоконференция по повод завършени проекти в черноморския окръг Зонгулдак, Северна Турция.

Петима задържани за споделяния на новината за коронавируса на Ердоган

Ердоган заяви, че тази цел ще бъде постигната чрез увеличаване на инвестициите, заетостта, производството, износа.

"Няма съмнение, че няма да е лесно тази революция да се материализира и да се придвижи напред.  Фокусирани сме върху производството и износа, за да се възползваме от тази възможност (по време на пандемията)", заяви още президентът.

Ердоган: Байдън и Западът не помагат за решаването на украинската криза

Ердоган посочи, че Турция, която е член на Г-20 - форумът на 20-те най-големи икономики в света, ще спечели в своята "икономическа война за независимост".

Турция цели възстановяване на отношенията си и отваряне на вратата за сътрудничество в чуждестранната търговия с държави, сред които Обединените арабски емирства, Египет, Израел, Саудитска Арабия и Армения, допълва агенцията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Росана Манева
Източник: БТА