Той се анализира на базата на 11 критерия

Европейската комисия продължава оценката на Плана за възстановяване на България. Това потвърди говорителят по икономическите и финансовите въпроси Веерле Нойц.

Тя добави, че се работи с „много скъсени срокове" и че до 15 февруари ще бъде дадена информация, дали ще е необходимо още време, преди Комисията да препоръча на страните членки да одобрят Плана и да разрешат финансирането му.

ГЕРБ пита истина или лъжа са думите на премиера относно Плана за възстановяване

Нойц потвърди, че Планът е внесен още през есента, а сега тече работа по окончателното му оформяне. „Имаме много ползотворни разговори с правителството. Планът все още се анализира. Оценката се извършва по 11 показателя. И планираме да я представим, когато завършим процеса”, заяви Нойц.

Спорове между опозицията и властта (ОБЗОР)

„Мога да потвърдя, че Комисията вече удължи с един месец оценката и можем да я удължи с още един. Така че срокът изтича на 15 февруари, което е съвсем скоро и може да очаквате отговор”, добави той.

Информация: Антоанета Николова

Петков се срещна с лидерите на трите най-големи евроинституции

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Габриела Винарова