След инцидента ръката ѝ е ампутирана

Възрастна жена пострада тежко при инцидент с градски автобус в Хасково. При слизане от рейса вратите затиснали ръката ѝ и превозното средство я влачило в продължение на няколко метра. Жената е настанена в болница, наложила се е ампутация на ръката.

74-годишната жена слиза на спирка. Секунди, след като автобусът потегля, се чуват писъци.

„На долното стъпало на автобуса видях една чанта - нейната. Веднага и аз се разписках и шофьорът спря. Представям си, че тя е слязла и е подала ръката си, за да вземе чантата. Не е могла, защото вратата се е затворила”, обясни кондукторът Диана Георгиева.

„При огледа на произшествието е установено, че жената е влачена 5-6 метра от затварянето на вратите до спирането на автобуса”, посочи районният прокурор на Хасково Румен Сираков.

Според разказа на шофьора жената е била извън автобуса, когато е затворил вратата. „Обясни, че е видял, че е излязла и е видял гърба ѝ. Той веднага се обърнал, за да се включи в движението. Помислил, че вече е слязла и е затворил вратите”, допълни Сираков.

Заради тежката травма възрастната жена е откарана в болница в Пловдив. Разследването засега се води за причиняване на средна телесна повреда. Предвиденото по закон наказание е до 3 години затвор.

„Шофьорът е на 64 години. Няма криминални прояви към настоящия момент. След инцидента е тестван за алкохол, няма установен такъв в кръвта”, обясни Сираков.

Колегите на шофьора обясняват, че винаги внимават при потегляне и спиране. Това е първият подобен инцидент за работещите във фирмата превозвач.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.