До момента жертвите на пожара са 8

Вече пети ден спасителните екипи в Гърция не успяват да отворят вратата на пламналия край остров Корфу ферибот. Откритите жертви на кораба са 8, продължават да се издирват още трима пътници. Няма официална информация за нито един от българите, които са в неизвестност.

Рано сутринта гръцките спасителни екипи започнаха да сглобяват кран, с който да продължат опитите да отворят вратата на ферибота. За да бъде демонтирана 100-тонната рампа, през целия ден пристигаше специализирана техника.

ПЪРВО ПО NOVA: Изгорелият ферибот отвътре (ВИДЕО)

Семействата на 7-те българи в неизвестност останаха да чакат вече 8-и ден с надеждата за резултати и информация за близките си. консулът ни в Атина остана с тях през цялото време

„Докато не са сигурни 100%, че техният роднина е бил на кораба и е починал - се надяват на чудо”, коментира Росен Наков.
 


На място дойде и собственик на автовоз от Русе, за да се опита да вземе превозното си средство. „Агентите, които продават билети за фериботите, ни казаха да дойдем с ключовете да си извадим камионите. Не може да ни извикат да дойдем, за да стоим по пристанищата и на всичкото отгоре за наша сметка”, смята Бисер Иванов.  

От агенцията отговориха на NOVA в телефонен разговор, че от компанията собственик на кораба „Грималди” са помолили собствениците на превозните средства да пристигнат на пристанището. Извиняват се за недоразумението и обещават да поемат разходите им.

Автовозът на Иванов ще е сред първите, които пожарникарите ще извадят от кораба, когато успеят да отворят неговите врати. 

Междувременно, 50 пожарникари продължаваха да претърсват помещенията в кораба, до които имат възможност да стигнат. Резултатите от ДНК пробите ще станат ясни в средата на следващата седмица.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.