Руската делегация вече е в Беларус

Третият кръг от преговорите между Москва и Киев след нахлуването на Русия в Украйна ще се състои в Беловежката гора, съобщава БТА.

Руската делегация вече е в Беларус и преговорите се очаква да започнат в най-близко време, съобщава източник, близък до преговорите, предаде ТАСС. "Уточняваме информацията от украинска страна", добавя той. 

"Третият кръг от преговорите между делегациите на Русия и Украйна ще се проведе днес от 14:00 ч. по Гринуич в Беларус", каза по-късно украински преговарящ в Twitter. 

"Трети кръг. Начало в 16: 00 ч. киевско време. Делегацията е непроменена", написа Михайло Подоляк. Все още няма потвърждение от страна на Русия.

Първият кръг от разговорите се проведе на 28 февруари в Гомелска област в Беларус, след което делегациите се върнаха в столиците на държавите си, за да обсъдят резултатите от срещата.

Вторият кръг от разговорите се състоя на 3 март. Страните се споразумяха за създаване на хуманитарни коридори, припомня БГНЕС.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Редактор: Станимира Шикова
Източник: БТА