Новината съобщи говорител на полските специални служби

Двама души, граждани на Русия и Беларус, бяха арестувани в Полша по подозрение в шпионаж в полза на руските специални служби и съд разпореди те да останат задържани под стража за три месеца, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полските власти. 

Станислав Зарин, говорител на полските специални служби, заяви, че арестите са извършени въз основа на доказателства, събрани от полското военно разузнаване. Той допълни, че двамата мъже са събирали поверителна военна информация, включително за разполагането на полски военни части близо до границата с Беларус.

Те са задържани поотделно на 21 и 22 април, предаде БТА. Варшавската прокуратура продължава разследването. Ако бъдат признати за виновни, двамата мъже може да бъдат осъдени на до 10 години затвор.

Миналия месец в Полша бе арестуван и испански гражданин по подозрения, че е шпионирал в полза на Русия, припомня Асошиейтед прес.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Източник: БТА