Недоволството им е заради неизплатени заплати

Протест на шофьорите в градския транспорт в София на 18 май. Недоволството им е заради неизплатени заплати. Протестът ще е от 8 часа на възлови кръстовища в столицата.

Кметът Йорданка Фандъкова обясни, че над 330% е увеличението на сметката за природния газ, която е платил „Столичен автотранспорт” за първите четири месеца на годината. До момента дружеството не получава и никакви компенсации. Затова се налага от 1-ви, вместо от 15-ти юни градският транспорт да премине към лятно разписание.

Работещите в градския транспорт в София - на протест, ако не получат заплатите си

„На 18 всички работници от четирите транспортни дружества в  София, които не са на работа, ще излязат и ще протестират на възлови кръстовища. Движението ще бъде блокирано за време, достатъчно да бъдем чути и да ни бъде обърнато внимание”, заяви Иван Кирилов - председател на Федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа”.

СОС: Има голяма вероятност служителите на градския транспорт в София да не получат заплатите си този месец

Има вероятност поради недофинансирането графикът да бъде разреден. „Това означава, че една възрастна жена лятото ще чака по 30 минути автобус или метро. Това е фарс, който не трябва да се допуска на територията на столицата”, каза още Кирилов.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.