Работата по събиране на доказателства продължава и в момента

Прокуратурата ще повдигне обвинения за изнудване на четирима от общо осемте задържани лица при мащабната полицейска акция в сряда в Бургас.

Показни арести в Бургас, има осем задържани (СНИМКИ)

Припомняме, че в морския град бе разбита престъпна група, която, освен разпространението на наркотици сред учениците, се занимавала и с рекет и събиране на така наречената „такса спокойствие”. При акцията са задържани осем души от Бургас, за трима от които държавното обвинение поиска постоянна мярка за задържане под стража. Групата, наблюдавана от криминалистите от февруари, набирала тийнейджъри на възраст между 14 и 18 години за разпространение на наркотици.  

Четиримата мъже, които ще получат обвинение, са криминално проявени и осъждани, предимно за разпространение на дрога в бургаски регион. Работата по събиране на доказателства продължава и в момента, като се разпитват още запознати с действието на групата, както и ученици, родители, възпитатели.

Репортер: Елена Танева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.