„Кирил Петков е объркан по принцип, няма накъде повече”, смята тя

Кирил Петков се опитва да се скрие зад служители на Външното министерство и зад някакви доклади. В никакъв случай на пленарната зала не стана ясно как се вземат решенията. Това коментира Десислава Атанасова след изслушването на премиера в оставка за изгонването на руските дипломати.

„Не стана ясно как се взимат решенията. Останахме с убеждението, че те се вземат в нарушение на закона. Това беше демонстрация на един умален модел как е функционирала държавата през последните шест месеца”, посочи още тя.

Петков за дипломатите: Решението не е мое

„Оказа се и мисля, че не е класифицирана информация - от 37, за които ДАНС е сигнализирала премиера, че следва по чл. 9 на Виенската конвенция да бъдат отзовани, само 20 са дипломати. Останалите са някакъв персонал - готвачи, чистачи, градинари, фризьори и всичко останало”, обясни Атанасова, което определи като „безпрецедентно безхаберие”.

Според нея изгонването е „абсолютна демонстрация” на непознаване на процедури и закони. „Нас не ни изненадва. Но този рецидив трябва да приключи. И на това управление да се сложи край. И в сигурността са аматьори”, е нейното мнение.  

Тя поясни, че не са виждали никакви документи и затова не могат да кажат дали премиерът в оставка може да е бил подведен. „Кирил Петков е объркан по принцип. Трудно е някакви доклади да го объркат допълнително. То просто няма накъде повече”, добави Атанасова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.