55 души са в неизвестност

Най-малко седем души загинаха при голямо свлачище в селски район в североизточния индийски щат Манипур. 55 души са в неизвестност, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти. 

Спасителните екипи, затруднени от проливните дъждове, успели да извадят 19 оцелели тази сутрин, но шансовете за намиране на още живи хора са малки. Срутването на земни маси станало върху участък от изграждана железопътна линия, където работели около 80 човека.

Индийската армия изрази готовност да изпрати на мястото на свлачището свои хеликоптери, които да помогнат при спасителната операция. 

Безпрецедентните за този месец мусонни дъждове в североизточни индийски щати и съседен Бангладеш причиниха досега смъртта на повече от 150 души. Милиони хора бяха принудени да напуснат домовете си заради катастрофалните наводнения, като някои къщи по ниските места са изцяло под вода. 

 

Националната метеорологична агенция на Индия междувременно съобщи, че през юни в страната са паднали с 8 процента по-малко дъжд от средното за месеца, което се дължи на оскъдните валежи в централните райони (само 54 процента от нормата).

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА