"Той се е легитимирал и е започнал да оглежда останките от колата, докато говори по телефона", подчерта Иван Савов

Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на тежката катастрофа на булевард "Черни връх" в София, предизвикана от Георги Семерджиев. Това заяви в студиото на „Събуди се” криминалистът Иван Савов, който подчерта, че има някои разминавания в информацията по случая.

„Първи на мястото на произшествието са пристигнали униформени служители от едно специализирано подразделение в София, които са запазили местопроизшествието и са извършили първите рутинни действия по обезопасяването на района. Интересно е кой е дошъл след тях – един човек с бял костюм. Това е един военен прокурор, чието име ще спестя за момента – нека властите се произнесат. Този човек се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и започва да говори по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и, за съжаление, телата на загиналите момичета”, посочи той. 

Възможно е военният прокурор да е минавал от там като случаен гражданин. "Моята хипотеза е, че някой го е изпратил там, за да види какво се случва. И тук вече нещата излизат извън МВР и въпросът е дали въпросното лице Семерджиев не е свързан с по-високите етажи на властта. Този военен прокурор е приближен до главния прокурор. Всички го знаят. Говоря за Адалберт Кръстев, да", подчерта криминалистът.

По думите му униформените служители нямат право да му направят каквото и да било. „Той – бидейки магистрат – има правото да се намесва в рамките на произшествието. Едва след това пристига автомобил от 4-о районно, управляван от Мирослав, приятелят на Симона. И след това пристига и самата Симона Радева. Тя е била цивилна и с личния си автомобил и стои там около 40 минути. Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си говори с тях и след това си тръгва”, заяви той.

 

 

Междувременно от Прокуратурата определиха като "внушения и манипулаации" думите на криминалиста Иван Савов, че военният прокурор Адалберт Кръстев е изпратен на катастрофата, предизвикана от Георги Семерджиев, за да осигури "прокурорски чадър" над 35-годишния мъж.

От обвинението уточняват, че магистратът е минавал случайно оттам, връщайки се от вечеря с приятели. След като е видял тежкия инцидент, е помогнал на служителите на реда, за да се осигури периметър на разследването. Военен прокурор, напомнят от обвинението, не може да разследва нищо и никого, който не е под пагон.

Целия разговор гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.