Взривил се е склад за материали, използвани при производството на фойерверки

Най-малко един човек загина и 30 бяха ранени при експлозия на територията на търговския комплекс „Сурмалу” в Ереван, предаде Франс прес, като се позова на арменските власти.

13 души са в болница в тежко състояние, сред тях има и три деца. Неотдавна фирмата, която е държала склада с фойерверки, е била глобена заради нарушения на мерките за безопасност.

„Според предварителни данни е имало експлозия, която е станала причина за пожар”, пише БТА, цитирайки министерството на извънредните ситуации. Понастоящем причината за експлозията не е известна, отбелязва Франс прес. 

МОМЕНТЪТ НА ЕКСПЛОЗИЯТА: Кубинските власти откриха първото тяло от пожара в петролна база (ВИДЕО)

На търговския обект „Сурмалу” се е взривил склад за материали, които се използват при производството на фойерверки. Специалисти от министерството на извънредните ситуации и спасители се намират на място и се опитват да измъкнат пострадали, които са били затрупани от срутили се при взрива постройки. Това заяви говорителят на кметството на Ереван Левон Сардарян, цитиран от ТАСС.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА