Според обвинението той не е обявил притежанието на сингапурски тръст с банкова сметка

Бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун пледира невинен по обвинение, че е прикрил офшорни активи в размер над 400 милиона паунда от британското правителство. Днес делото за финансова измама срещу 91-годишния Екълстоун започна в съд в централен Лондон при голям медиен интерес.

Според обвинението Екълстоун не е обявил притежанието на сингапурски тръст с банкова сметка, в която има 550 млн. паунда. В съда днес британецът единствено каза своето име, дата на раждане и адрес в западен Лондон, както и че пледира невинен. Съдия Пол Голдспринг реши обвиняемия да остане на свобода до следващото заседание по делото на 19-ти септември.

Британският бизнесмен Бърни Екълстоун, чието състояние се определя на около 3 милиарда долара, е определян за основния двигател за огромното популяризиране на Формула 1 в края на 20-ти век. Той заема ръководни позиции в най-популярното автомобилно състезание от 70-те години на миналия век до 2017-та година, когато се оттегли от спорта. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Reuters