Според очевидци огънят е пламнал при ремонтни дейности

Пожар пламна в училище в Пловдив. Пет екипа огнеборци се отзоваха на сигнала за пламъците, обхванали покрива на учебното заведение „Душо Хаджидеков”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По първоначални данни огънят е тръгнал при ремонтни дейности по покривната конструкция на сградата. 

Полицейски екипи отцепиха целия район около училището. Движението на автомобилите бе спряно. От училището са евакуирани 50 души, сред които 10 украински деца, които са имали занятия. 

Видео: Стефания Петкова

„Сградата има застраховка. Имаме готовност и за преместване на всички 19 паралелки, които учат тук. След прегледа на щетите, веднага ще предприемем действия по възстановяване на училището”, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Извършителите са установени. Те са откарани в 4-то РУ в града за снемане на сведения. “Вероятно причината за пожара е небрежност при извършване на ремонтни дейности:, каза Георги Мангараков, директор на РДПБЗН- Пловдив.

Училището разполага с втора сграда и подблокови помещения. В тях ще бъдат настанени част от учениците, обясни директорът на училището Грозденка Николова.

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.