Процесия от граждани също се нареди, за да отдаде почит на Елизабет II

Ковчегът на кралица Елизабет Втора ще отпътува днес за Лондон, където ще бъде положен в Уестминстърския дворец. Той ще бъде изложен за поклонение от сряда до сутринта на 19-и септември, за когато е насрочено погребението. 

Крал Чарлз Трети и неговите братя и сестра застанаха на мълчаливо бдение около ковчега на майка си кралица Елизабет Втора в катедралата "Сейнт Джайлс" в Единбург, предаде Асошиейтед прес.

Вижте живота на кралица Елизабет II в снимки ТУК

Чарлз, принцеса Анна, принц Андрю и принц Едуард сведоха глави, застанали около дъбовия ковчег. Те останаха там в продължение на около 10 минути заедно с четирима членове на Кралските стрелци с лък, които стояха на стража, въоръжени с лъкове, стрели и колчани.

Докато децата на кралицата стояха на традиционното бдение, процесия от граждани се нареди, за да види ковчега на Елизабет Втора и да премине покрай него. Някои се покланяха, докато минаваха покрай краля, а други преминаваха със сведени глави.

Крал Чарлз Трети - от детството до днес (ГАЛЕРИЯ)

„Дойдохме, за да отдадем най-голямото уважение на човека, който ни е водил и напътствал с човечност и смелост. Тя заслужава всичко това. Тя имаше фантастичен живот и сега трябва да продължим напред. Това е краят за мен, като ветеран”, сподели Шон Ландър.

„Започнахме да се редим на опашката около 08.00ч., за да вземем гривни и да влезем. Струваше си. Това е спомен, който никога няма да забравим”, каза Бети Бремнър.

„Когато видиш ковчега със знамето и короната отгоре и кръга от цветя, осъзнаваш колко специална беше тя. За нас е привилегия, че бяхме там и се сбогувахме”, коментира Джилиан Маккюлок.

Кралската четворка – отново заедно (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Крал Чарлз III с първо обръщение към британския парламент (ВИДЕО)

Британските депутати пяха „Боже,пази краля“ след обръщението на Чарлз III към парламента (ВИДЕО)

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА