Ковчегът с тленните останки на монарха пристигна в Лондон

Ковчегът с тленните останки на покойната кралица Елизабет II пристигна от Единбург в Лондон. Хиляди хора го посрещнаха с аплодисменти. 

Вижте живота на кралица Елизабет II в снимки ТУК

За броени часове голяма част от парка до Бъкингамския дворец се превърна в цветна градина. И това е може би най-трогателното място на почит в цялата британска столица. Там може да се види всичко - портрети на кралицата от невръстни автори в различни вариации, плюшени версии на любимата й порода кучета - корги, мечето Падингтън и дори сандвичи с мармалад, станали любим мотив след платинения юбилей на Кралицата. 

Британските депутати пяха „Боже,пази краля“ след обръщението на Чарлз III към парламента (ВИДЕО)

А най-вълнуващите послания са от най-малките поданици на кралицата. 5-годишният Харисън и 3-годишното му братче нарисуваха корона, кралицата и кученцето ѝ. Не само у дома, но и в училище на най-малките внимателно се обяснява какво се е случило с монарха и защо големите са толкова развълнувани по темата. 

"В училището на синовете ми са събрали всички деца и са им казали какво се случва по най-простичкия възможен начин. Ние също им обясняваме у дома. За тях всичко това е много абстрактно. Когато пораснат, със сигурност ще прочетат за този исторически момент в учебниците по история. И искам да знаят, че са били тук", твърди майката на децата - Кристина. Тя самата помни загубата на принцеса Даяна, макар тогава също да е била дете. 

Крал Чарлз Трети - от детството до днес (ГАЛЕРИЯ)

"И тогава направих същото - дойдох тук, разходих се покрай цветята. Сега е тъжно, но не е трагично по начина, по който беше трагична смъртта на Даяна. Кралицата имаше невероятен, дълъг живот", посочва още Кристина.

Принц Хари се сбогува емоционално с Елизабет II

Британският престолонаследник: За мен е чест да съм принц на Уелс

„Кралската четворка” се събра - какъв знак е това (ВИДЕО)

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.