Много екипажи на самолети по цял свят са изпаднали в същата ситуация

Новината за смъртта на най-дълго управлявалия Великобритания монарх разстрои стотици хиляди. Дни след смъртта на Елизабет II се оказва, че много пилоти и екипажи на самолети са били уведомени за тъжната вест, докато са били във въздуха. Пред тях стоял изборът дали и кога да кажат на пътниците за загубата.

В СНИМКИ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

Трогателни кадри показват момента, в който командирът на самолет, пътуващ от САЩ към Лондон, съобщава на пасажерите за смъртта на кралицата. Пътникът, публикувал видеото в социалните мрежи, описва ситуацията като "нереална". На кадрите се вижда екипажът на самолета, който слуша думите на пилота със сълзи на очи.

Принц Хари се сбогува емоционално с Елизабет II

„В момента не разполагаме с много подробности, но екипажът ни прецени, че трябва да ви уведомим, преди да пристигнете на терминала. Знаем, че новината ще разстрои мнозина от вас”, казва пилотът.

Целият самолет замлъква, а стюардесите започват да плачат. Пилотът заявил, че според него е било по-добре всички те да са подготвени за емоционалната вест преди края на полета.

Британският престолонаследник: За мен е чест да съм принц на Уелс

В подобна ситуация са били още стотици хора по света. Тъжната вест е била съобщена на пилотите чрез радиостанциите в кабините, а екипажите са били натоварени с тежката задача да решат кога да информират пасажерите. Някои от тях така и не са научили за смъртта на Елизабет II преди да стигнат крайната си дестинация.

„Кралската четворка” се събра - какъв знак е това (ВИДЕО)

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

ВСИЧКО ЗА ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ НА ЕЛИЗАБЕТ II ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.