Холивудската звезда е известна с хуманитарната си дейност по цял свят

Американската актриса Анджелина Джоли посети Пакистан във връзка с катастрофалните наводнения и последствията от тях, предаде БТА.

Холивудската звезда е известна с хуманитарната си дейност по цял свят. Във вторник тя пристигна в Пакистан, за да покаже подкрепата си. Повече от 33 млн.  души са засегнати от наводненията. 

Джоли ще посети районите, които са унищожени от наводненията и се нуждаят от най-много подкрепа. Необходими са и дългосрочно решения за все по-честите кризи, предизвикани от промените в климата, обяви Международният комитет за спасение в свое изявление. 

Видеозапис показва Джоли на летището в Пакистан. Видеото предизвика голям интерес в социалните мрежи и стана новина в местните медии.

Анджелина Джоли ще посети и пострадалите от наводненията през 2010 г., както и пострадалите от земетресението през 2005 г.

По-рано правителството на Пакистан се обърна към нацията с молба за дарения, тъй като липсват достатъчно средства за справяне с настоящата катастрофа. ООН обяви, че страната се нуждае от 160 млн. долара.

При наводненията в Пакистан загинаха повече от 1500 души, сред които 550 деца. По данни на фонда за населението към ООН около 650 бременни жени в наводнените райони се нуждаят от медицински грижи. Над 73 000 жени ще родят през следващия месец. За тях и за бебетата им е необходима специализирана акушерска грижа и подкрепа.

Най-малко 318 души са починали вследствие на денга, малария, холера, чревни вируси и кожни инфекции според официалните данни. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.