В село Каравелово право на глас имат 1100 души

На избори след потоп. Жителите на карловските села, които пострадаха при големите наводнения отпреди месец, също излизат пред урните днес. 

В село Каравелово има две секции, а активността е 16%. В тях ще се гласува машинно, едната е в залата на кметството, а другата в пенсионерския клуб. Право на глас имат 1100 души. 

За жителите на с.Каравелово днешният изборен ден има и друга символика - навършва се точно 1 месец от опустошителния потоп. Месец по-късно водата я няма, но калта все още е по улиците и домовете. 

Първите желаещи вече упражниха правото си на глас.


“Няма да гласувам. Обезверен съм. Вече нямам вяра на политиците. Няма го лицето, което да ме накара да отида да гласувам”, споделя Христо Христов, един от пострадалите при потопа. 

Той признава, че е получил повече помощ от доброволците, отколкото от държавата. 

Помощта, която получава от държавата след потопа е 375 лв. С тях покрива сметките си за лекарства. 

Семейство Георгиеви обаче споделят, че все още има надежда у тях, затова рано сутринта са отишли до урните. “Вярваме в държавата, да не ни забрави и да ни съдейства с каквото е нужно”, споделят съпрузите.

Къщата, в която минава целия живот на 96-годишната баба Деля се оказва на пътя на приливната вълна в село Каравелово. Тя е най-възрастният гласоподавател в Каравелово. Иска да гласува, но няма да може да упражни правото си на вот, защото не може да стигне до секцията.

Татяна е самотна майка на две деца. въпреки, че първият етаж на къщата й се наводнява, не попада в списъка за помощи.

“Как така в списъка за гласуване ме има, а в списъка за помощи ме няма? Това е България. Няма да отида да гласувам. Държавата с нищо не ми помогна, с нищо. Просто ни изостави така”, казва жената. 

И днес в селото пристигнаха десетки доброволци, а ураганен вятър връща притесненията на населението. 

Повече гледайте във видеата. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.