Според него кандидатурата му е била най-логична за зам.-председател на Комисията по земеделието

Създаде се разделителна линия между партии, които подкрепят борбата с корупцията. Това каза Иван Христанов, депутат от „Продължаваме Промяната” в ефира на „На Фокус". По думите му неговата кандидатура е била най-логична за зам.-председател на Комисията по земеделието.

„До голяма степен моето име е най-асоциирано със земеделие и с антикорупция. Изненада ме, че БСП гласуваха против кандидатурата ми”, каза още Христанов.

За изказването на бившия земеделски министър Десислава Танева, че Христанов е „проводник на лъжи за „Капитан Андреево”:

„Това не е дори обвинение, това са голословни твърдения. Истината е, че нито тя, нито който и да е друг от парламента, поиска да се запознае с доказателствения материал, който аз предадох в Прокуратурата и ГДБОП”,каза депутатът от ПП.

По думите му той все още ходи с охрана заради получавани преди заплахи.

„Тъй като стана въпрос за бившия министър на земеделието от БСП г-н Иванов, искам да кажа, че януари двамата проведохме интересен разговор. Казах му, че има неща, които трябва да бъдат разрешени спешно – национално-профилактичната програма, от която се крадат пари. Тогава той ме попита сигурен ли съм, че знам срещу кого се изправям. Каза ми: На теб ти трябва веднага НСО”, поясни Христанов.

На въпрос защо от ПП са се отказали да искате оставката на Вежди Рашидов, Христанов каза следното:

„Целият избор на Вежди Рашидов беше удар по парламентаризма”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.