Това съобщи лидерът на БСП по време на кратък брифинг

Нинова и членове на БСП са получили призовки за разпити от прокуратурата. Това съобщи лидерът на БСП по време на кратък брифинг. 

“Тази сутрин в 7:30 в дома ми дойдоха двама униформени от “Съдебна охрана”. “Съдебна охрана” по закон изпълнява принудително довеждане. Както знаете прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП. Отказахме да предадем документи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснения как и защо сме гласували вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействал следващата стъпка - принудително довеждане”, обясни пред журналисти Нинова и повдигна въпроса имат ли тези действия общо с вчерашната среща на БСП с главния прокурор Иван Гешев.

БСП поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев

По думите на Нинова извикани на разпит са преброители в Националния съвет на БСП. “Вече ме принуждават за пореден път аз да връчват призовки на членове на БСП за разпит. Няма да изпълня и това указание”, категорична бе тя, като поясни, че в закона има текст, който гласи, че работодател може да връчва призовки. “Председател на партия, не е работодател”, заяви Нинова.

От БСП са сезирали посланиците на европейските държави, предстои да сезират и Инспекторат на Висшия съдебен съвет. 

БСП ще покани всички парламентарни групи на разговори за бюджета

Тя заяви, че след срещата с главния прокурор във вторник не са получили “смислен отговор” по нито един от зададените от тях въпроси. “Но прокуратурата е решила, че през това време трябва да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на БСП”, коментира Нинова и заяви: “Няма да стане така! Преживели сме много опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма да позволим да поставят БСП на колене”.

По думите й жалбите са подадени от Кирил Добрев “и стигат винаги до един и същ прокурор”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.