Това стана в списъка на милиардерите на Forbes

Собственикът на Tesla Илон Мъск загуби за кратко първото място в списъка на милиардерите на Forbes от Бернар Арно, чието семейство притежава водещата в света група за луксозни стоки LVMH.

В условията на спад на акциите на американските технологични компании поради нарастващите лихвени проценти и опасения от рецесия, състоянието на Мъск за кратко падна под това на семейство Арно.

Около 17:30 ч. по Гринуич обаче Мъск отново беше на върха със 184,9 млрд. долара, следван от Арно и семейството му със 184,7 млрд. долара. Индийският бизнесмен Гаутам Адани е на трето място със 134,8 млрд. долара, а основателят на Amazon Джеф Безос е на четвъртото със 111,3 млрд. долара.

Мъск огласи документи как Twitter е укрил скандал със сина на Байдън (СНИМКИ)

През 2021 г. Арно също е оглавявал списъка на Forbes за няколко часа. Неговата група LVMH, в която влизат десетки марки, сред които Louis Vuitton, Givenchy и Kenzo, продължава да отчита силен ръст на приходите и печалбата, въпреки последните глобални икономически трудности.

Състоянието на Мъск е свързано предимно с цената на акциите на Tesla, а предприемачът е в центъра на спорове, след като в края на октомври пое управлението на Twitter.

В другата голяма класация на богатството, изготвена от Bloomberg, Мъск и Арно също се движат почти на една ръка разстояние. Според класацията, изчислена след затварянето на американските пазари във вторник, Мъск води със 178,9 млрд. долара, следван от Арно със 165,1 млрд. долара.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.