В много райони е обявена евакуация на жителите

Комедийната актриса и водеща Елън Дедженеръс публикува видео в Twitter, на което стои под дъжда до наводнен участък близо до нейния имот в Монтесито, Калифорния.

Елън написа в Туитър, че е била посъветвана да остане вкъщи вместо да се евакуира, тъй като домът й е на по-високо място.

„Трябва да бъдем по-добри към майката природа, защото майката природа не е доволна от нас“, каза тя във видеото. „Нека всички изпълним своята част. Пазете се“.

Байдън обяви извънредно положение в щата Калифорния

Последната от поредица тихоокеански бури, отговорни за най-малко 12 смъртни случая, потопиха Калифорния под вода, което доведе до евакуации на около 25 000 души, включително целия град Монтесито и близките райони на брега на Санта Барбара, поради повишени рискове от наводнения и кални свлачища.

Монтесито беше сред 17-те района на Калифорния, където властите се притесняват, че поредицата от проливни дъждове от края на декември може да отприщи смъртоносни каскади от кал, камъни и други отломки от хълмовете, оголени от растителност от минали горски пожари.

В Монтесито живеят още Опра Уинфри, Кейти Пери, Гуинет Полтроу, Дженифът Анистън и други холивудски звезди. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Мартин Николов