Сегашното „ляво“ включва хора, които доброволно напуснаха преди или бяха отритнати от предишните ръководства, каза депутатът

Няма директен износ на оръжие от България за Украйна. "Продължаваме промяната" и ГЕРБ се опитват да привлекат избиратели. Това каза депутатът от БСП Иван Ченчев в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

„Призовали сме всички лявомислещи хора, които не членуват в партията, да заповядат. Който иска, да се върне. Тези, които правят „лявото“ сега, доброволно напуснаха преди или бяха отритнати, но от предишните ръководства“, посочи той.

Нинова:Всички, които подкрепиха износа на оръжие за Украйна, се обединиха, за да обвинят БСП

Ченчев коментира и Закона за домашното насилие. „През много хубави текстове се опитаха да прокарат неща, които пряко кореспондират с Истанбулската конвенция“, допълни той.

Депутатът подчета, че социалистите са подкрепили предложенията за промени в Закона за съдебната реформа. "Отговорността не е на БСП, а на ПП и ДБ, защото отсъстваха от залата при гласуването", каза той. 

Скандал между ГЕРБ и ПП заради оръжията за Украйна

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.