Той се случва покрай участието му в турнира в Акапулко

Най-добрият български тенисист си спомни един от най-приключенските мигове в кариерата си. Той се случва покрай участието му в турнира в Акапулко от сериите ATP 500.

Самият Димитров е печелил и състезанието във въпросния град. Сега той си припомни момент от преди близо 10 години. Тогава се престрашава да направи скок от скала на височина на 35 метра. Става въпрос за местността Ла Кебрада на брега на Тихия Океан.

"Частта с плуването беше тази, с която съм най-горд. Беше невероятно. Стигнахме до там с хеликоптер. Отидохме до водата. Първият път, в който погледнахме... беше невероятно" - започна родният състезател. "Това беше моментът, в който трябваше да кажа на себе си, че съм фокусиран, след което да се приготвя и да скоча. Можете да видите колко съм щастлив. Така живеят легендите", казва той.

Родният състезател е печелил местния турнир, но някои от големите имена в тениса, включително и в женския, не са съумявали да го сторят.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook