„Финландия допринася със значителен военен ресурс", обясни той

„Може би трябва да има комисия, която да прегледа тези тристранни сделки – предоставяне на оръжие за Украйна срещу получаване на друго оръжие за страната, която предоставя своето старо руско въоръжение. Скоро дори украинският интерес към старите съветски оръжия ще намалее твърде бързо”. Това заяви бившият служебен в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS

С влизането на Финландия в НАТО над два пъти се увеличи границата между Русия и НАТО, обобщи той приемането на Финландия в Пакта.

Според него влизането на Финландия в Алианса е стратегическо поражение за Путин. „Русия няма ресурс да организира сериозна настъпателна операция в Украйна. НАТО продължава да е отбранителен съюз, няма да нападне Русия, но ще вземе мерки”, каза Тагарев.

„Финландия допринася със значителен военен ресурс. Една Финландия е поръчала 64 самолета F-35 за доставка, Полша също очаква, само тези две страни ще имат около 120 самолета”, обясни военният експерт.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook