По думите му за контранастъпление на Украйна ѝ трябва 300 танка, а има 20

Преди две седмици два кораба през Каспийско море докараха въоръжение и боеприпаси от Иран. Китай никога няма да каже дали им дават помощ. Оказа се, че има тайно съглашение от февруари, но официалните власти го отричат. Готовността на Северна Корея да предоставят на 50 000 войници е друг вид помощ. Русия прави конгломерация Китай-Иран-Северна Корея. Това каза за "Твоят ден" проф. Михаил Станчев.

"Ракетите на Русия привършват, използват С300. Старите бомби F500 ги модернизират, правят им крила, да могат да ги качат на самолет, така могат да стигат до украински позиции на 25-30 км. Всеки един изстрел заплашва Украйна, вчера Харков е бомбардиран с 5 ракети, седм души са загинали, включително 3-месечно бебе. Руснаците не престават да правят ракетни удари. Използват и иранските шахеди", посочи той.

Проф. Станчев: Напролет в Русия ще бъдат мобилизирани около 100 000 души

По думите му за контранастъпление на Украйна ѝ трябва 300 танка, а има 20. "Руснаците имат големи резерви, ще модернизират наличните бомби. Увеличаването на оръжията ще гарантира ли повече живот на хората или ще увеличи жертвите? Спасяват се животи, но жертви продължава да има. Украйна се нуждае от още военна помощ, за да отхвърли Русия от територията си. Западът може да го е страх и затова да протака. 45% от енергийната инфраструктура в Украйна е разрушена.  Поне 60 високоволтови трансформатора трябва да бъдат предоставени, а сега е само един. Войната ще се задържи още дълго. Колкото по-бързо Украйна стане член на НАТО, по-добре", смята Станчев. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.