Обстоятелствата около инцидента се изясняват

Трагичен инцидент в Китен. Рибар почина, а друг е в болница с хипотермия, след като лодката им се обърнала. За инцидента сигнализирали техни колеги.

Малко след обяд те подали сигнал в Районното управление в Приморско, че са забелязали обърната лодка и ще се опитат да помогнат на пасажерите. Към мястото на инцидента се оправили полицейски служители и служители от „Гранична полиция”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Рибарите успели да качат в своята лодка само единия от колегите си, а другия превозили хванат за борда. Излизайки на пристана, се оказало, че той няма признаци на живот. Служител на „Гранична полиция” се опитал да реанимира рибаря, но въпреки това той починал.

Тялото на 61-годишния мъж от ямболското село Каравелово е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” към УМБАЛ Бургас, а неговият приятел – 72-годишен мъж от с. Каравелово е отведен за лечение с хипотермия в УМБАЛ Бургас.

Отзовал се на помощ рибар разказа, че отишли да изкарат лодката на своите колеги. „Лодката е здрава. Отзад видях, че няма тапа, може би са забравили да я сложат и така лодката постепенно се пълни с вода. Но те така са конструирани, че не може лодката да потъне на дъното… Като са неопитни, сигурно нямат оборудване, не са сложили ризи… Студена е водата”, обясни той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.