Какво означава това – обясни вирусологът в „Събуди се”

Вирусологът и съветник на Столичната община по здравните въпроси проф. Тодор Кантарджиев участва в разработването на здравен барометър. Инициативата е на проф. Даниел Вълчев, който е основател на правния барометър. Идеята е сега тя да бъде разширена и в здравните въпроси у нас. „Като граждани ще ни помогне като ни покаже състоянието на нещата”, казва професорът и уточнява, че барометърът ще предоставя информация за кадрите в здравеопазването, статистика на специалистите.

Въпреки, че СЗО официално обяви край на пандемията от COVID-19, проф. Кантарджиев подчерта, че все още има вируси, от които да се пазим. Той препоръча да мием често ръцете си, да проветряваме затворените помещения и да спазваме лична хигиена.

В студиото на "Събуди се" проф. Кантарджиев коментира и зачестилата употребата на райски газ от млади хора. Кантарджиев призова да се внимава с упойващото вещество, и напомни, че ако бъде редовно вдишван, може да доведе до трайни увреждания на организма.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.