Събитието се организира за осма година в града под тепетата

За осма година в Пловдив се провежда Панаир на кулинарното изкуство "Етно кухня на колела". Събитието е проект на Фондация "Заедно" и в него тази година бяха представени традиционни вкусове на различни етнически общности. 

Посетителите на фестивала имаха възможност да опитат и традиционната турска кухня на област Хатай  -  пострадалият при разрушителните земетресения регион. Участниците, представящи турските специалитети във фестивала споделиха, че в знак на благодарност към българския народ, който първи се притече на помощ на пострадалото население на южната ни съседка след невижданото бедствие, турските специалитети са изцяло безплатни по инициатива на Генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю. 

Освен това любителите на кулинарното изкуство успяха да се насладят на руски блини, оригинален италиански сладолед, украинска, арменска, еврейска и сръбска кухня и много други.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.