По думите му след записите, които пусна Радостин Василев, ГЕРБ са в по-изгодна позиция

"Ако една от първите две формации, постигне слаб резултат на местните избори, това ще постави коалицията под много сериозен натиск". Това коментира политологът  от "Тренд" Димитър Ганев по повод проектокабинета „Денков - Габриел”. Той допълни още, че постигнатото съгласие ще окаже негативно влияние на "Продължаваме промяната".

Това обаче не важи със същата сила за "Демократична България". "1/3 от електората на ДБ е концентриран в столицата. Никой не е очаквал от ДБ да има кметове в областни градове, каквото очакване можеше да има от "Продължаваме промяната". 

Вчера станаха ясни министрите в проектокабинета „Денков - Габриел”. Какво можем да прочетем в състава на предложеното правителството. 

Според Ганев е малко вероятно вторият мандат да не се осъществи. "Отговорността ще се носи от ПП-ДБ, ГЕРБ остават в позиция, че ако нещата не тръгнат, биха могли по-лесно да се измъкнат от тази ситуация”, коментира Ганев. 

ОФИЦИАЛНО: Обявиха министрите в кабинета „Денков-Габриел”

И допълни: "Общият профил е експертен кабинет", като по думите му това е бил и единственият начин за постигантето на някакво споразумение дали с ПП-ДБ, дали с ДПС и БСП. "Това е опит да се скрие коалицията им, която не изглежда по традиционен начин", заяви още политологът.

Радев за правителството на Денков и Габриел: Няма експертни кабинети

По думите му след записите, които пусна вече бившият депутат от "Продължаваме промяната-Демократична България" Радостин Василев, ГЕРБ са в по-изгодна позиция.

Относно състава на правителството Ганев коментира: „Имаше настояване от ГЕРБ да няма политически лица в кабинета, но явно Асен Василев е бил точката, от която ПП не може да отстъпи".

"Ако една от първите две формации, постигне слаб резултат на местните избори, това ще постави коалицията под много сериозен натиск", категоричен е политологът. Той допълни още, че постигнатото съгласие ще окаже негативно влияние на "Продължаваме промяната", но не и на "Демократична България". 

Повече гледайте във видеото!

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.