Районът ще остане отцепен 72 ч.

Горя оръжеен склад в Карнобат, който е собственост на Емилиян Гебрев, научи NOVA. Няма данни за пострадали. Това е втори пожар в складовете в рамките на година. През юли 2022 г. отново имаше взривове. До момента няма официална информация от полицията и пожарната за причините за пламъците. Районът ще остане отцепен 72 часа. По неофициална информация в складовете е имало снаряди и патрони.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Видео: "Моята новина"

Гебрев за взривовете в складовете край Карнобат: Няма как да са се запалили сами

"Необясним силен пожар е избухнал в един от складовете на складовата база. Слава Богу няма засегнати хора, няма наранени хора, единственото е уплахата. Точно преди една година имаше друг такъв случай. От миналата година досега, няма каквато и да било яснота за миналия случай, та камо ли аз сега да, няколко часа след това, да мога да ви кажа", заяви Емилиян Гебрев.

Според Константин Скелин, ръководител "Логистика", в складовете е имало продукция. "Става дума за изделия, които имат взривен характер, нищо друго. Охранителите на камерите са видели, че има отваряне и затваряне на вратите. Тогава са констатирали, че има нарушение, но мога да го кажа като специалист в тая област - отвътре няма как да получи. По-нататък вече са разследващите органи", заяви той.

От своя страна Тодор Узунов от Карнобат споделя, че е чул боботене, все едно някой е забравил нещо включено, например ел. уред в блока. "Това това беше кратко, за около минута, две, три, към 12 и половина, един без двайсет", разказва той.

По обяд на място дойдоха екипи на ДАНС. Разследващи ще влязат на територията на складовете, едва след като стане ясно, че няма опасност от нови вторични взривове.

Взривове и пожар в оръжейни складове край Карнобат (СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.