Причинилата инцидента беше освободена от ареста под гаранция

Пловдивчани излязоха на протест в района на тежката катастрофа, при която майка и дъщеря бяха блъснати на пешеходна пътека. Момичето на 13 години почина на път за болницата. Майката все още е в болница, но животът ѝ е вън от опасност.

Катастрофата на пешеходна пътека в Пловдив: Загинало е 13-годишно момиче

Мястото на тежкия инцидент е много оживено и хората обръщат внимание, че преди да започне цялостният ремонт на бул. „Брезовско шосе”, пешеходната пътека е била повдигната. 

„Шофьорите говорят по телефона и не виждат какво става на пътеката”, обясни протестираща. „Изграждането, или по-скоро възстановяването на повдигнатата пешеходна пътека, не е ефективно”, допълни жена, живееща в района.

Преди време на съседна пешеходна пътека, на същия булевард, е било ударено друго дете. „Синът ми пресича на пешеходна пътека, на зелен светофар, с предимство. И 84-годишен мъж го блъска”, каза потърпевша.

За загубата на 13-годишната Габриела скърбят нейните съученици и съседи. „Това е цвете, откъснато за миг. Днес ще го погребват. Как да живеят родители, как да живеем ние, как изобщо ще съществуваме”, попита жена. 


Шофьорката, причинила инцидента, е освободена от ареста под парична гаранция от 5000 лева. Според магистратите няма опасност тя да се укрие, защото има постоянен адрес, признава вината си и съжалява за случилото се.

Предстои следващата седмица от общинската администрация да решат кои от исканията на хората да бъдат изпълнени. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.