Пастелни цветове, къси рокли и ефирни платове доминират на подиума

Къси небрежни рокли, изчистени визии и много аксесоари - само част от акцентите в Седмицата на модата в Милано. Тази година много от дизайнерите са заложили на ресните, които преобладаваха в много от визиите, както и на пастелните цветове и ефирни леки платове.

Истини и митове за сините очи

Сред вечерните тоалети пък се открояваха обемните аксесоари - диадеми, които да покриват цялата коса, съчетани с кожени обувки с шипове. Моделите на подиума привлякоха вниманието на много знаменитости, сред които актьорите Скарлет Йохансон, Ема Уотсън и Бенедикт Къмбърбач. Някои от дизайнерите бяха подготвили и изненади за любителите на модата - цветни водопад и ревю само с модели-близнаци.

„Мисля, че сме станали толкова агресивни и отдръпнати от всичко, случващо се. Затова аз работя към това да върнем стария стил, който включва красиво и изискано модно ревю с красиви модели. Според мен хората бъркат думата стил със "скъп". Както се вижда и по работата на другите дизайнери, ние се опитваме да създадем дрехи, с които можете да се разхождате по улицата, да излезете навън, да отидете до магазина. Това е универсално облекло, но показано по интересен начин”, заяви ирландският дизайнер Пол Кастело.

Редактор: Станимира Шикова