Вижте основните правила

Как най-практично да подредим мебелите у дома и да усвоим всеки квадратен метър. Специалисти дават съвети в документалната поредица „Знаеш ли как?” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON. В днешно време повечето семейства живеят в не толкова големи жилища, така че умното подреждане на мебелите е много важно.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Всичко е въпрос на геометрия и възприятие, казват експертите. Има многобройни изобретения, които дори могат да спестят на домакинствата много средства за електричество.

Интериорният дизайнер Филип разкри техники, които заблуждават пространственото възприятие. Една от тях е ефектът на двойния аспект – той се постига лесно като в двата края на помещение има прозорци. По този начин стаята изглежда по-голяма. Вместо да подчертава ширината или дължината на правоъгълна стая, той се концентрира върху диагонала – най-дългата прав линия в помещението. Вместо мебелите да са успоредни на стените, те са под ъгъл от 30 градуса.

Плъзгащите се врати, които не заемат пространство, а се прибират плътно до стените, също създават усещането за простор в малки жилища. Окаченият таван също оптически увеличава площта. Намалявайки вертикалното, мозъкът възприема, че хоризонталното е по-просторно, обяснява експерт по зрение. Кривите линии дават дълбочина и предлага перспектива, която създава усещане за повече пространства.

Ако боядисаме в по-тъмни нюанси външните стени, това ще създаде изкуствено усещане за по-голямо помещение. Огледалата са безспорен метод за оптичното увеличаване на пространството.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.