Има жертви и ранени

Двама души загинаха, а шестима бяха ранени при катастрофа на кола с мигранти, станала в близост до унгарско-сръбската граница. Автомобилът се блъснал в дърво и се преобърнал.

По информация на полицията колата с френски номера била управлявана от трафикант, който не спрял за проверка, а ускорил преди удара. Все още няма официални данни за общия брой нелегалните мигранти, които пътували в автомобила.

Кола се вряза в китайското консулство в Сан Франциско (ВИДЕО)

През последните месеци се е увеличил броят на нелегалните мигранти, които преминават южната граница на Унгария със Сърбия, откъдето се отправят към Словакия или Австрия. Мигрантите - предимно млади мъже от Близкия изток и Афганистан, пристигат по т.нар. "Балкански маршрут". Унгария изтласква мигрантите обратно към Сърбия, която не е в ЕС, но те правят многократни опити да се изкачат или да пробият оградата и много от тях успяват с помощта на банди трафиканти. След това те прекарват бежанците на север, предимно до границата със Словакия.

ДРАМАТИЧНО ПРИЗЕМЯВАНЕ: Самолет без колесници кацна на летище в САЩ (ВИДЕО)

Вчера словашкото правителство одобри удължаването (до 3 ноември) на временния контрол по границата с Унгария, докато се опитва да се справи с незаконната миграция. Граничният контрол беше въведен на 5 ноември за период от 10 дни, след като Полша, Чехия и Австрия също затегнаха границите си със Словакия.

Само през септември нелегалната миграция в Словакия се равняваше на тази през цялата предишна година.

Източник: Асен Георгиев, БТА