Очаква се към правителството да се присъединят още четирима членове на опозицията

В Израел одобриха съставянето на военновременно правителство. То ще се ръкови от премиера Бенямин Нетаняху и водещия опозиционен политик Бени Ганц. Очаква се към правителството да се присъединят още четирима членове на опозицията.

Другият опозиционен лидер, Яир Лапид,заяви, че няма да се присъедини към военновременното правителство, но че неговата партия подкрепя войната срещу "Хамас".

Стотици запалиха свещ в подкрепа на Израел край Дунав в Будапеща

Дотук се стигна след като миналата събота ислямистите от "Хамас" нападнаха Израел и извършиха масови убийства, като убиха над 1300 души, а хиляди бяха ранени. Около 150 души бяха взети за заложници и откарани в ивицата Газа, а Израел отговори с масирани бомбардировки.

Междувременно на много места по света се въвеждат извънредни мерки за сигурност заради планираните за днешния петък глобални произраелски и пропалестински демонстрации.

"Знаем, че целият свят е ужасен от нападенията на терористичната организация "Хамас" срещу нашите братя и сестри в Израел. Дълбоко обезпокоени сме от посланието на омраза, призоваващо към насилие в този регион и по света. Това е неприемливо. Искам всеки нюйоркчанин, особено нюйоркските евреи, но и други групи, да знае, че в момента няма достоверни или конкретни заплахи срещу нашия град. Но предвид планираните мащабни протести трябва да останем бдителни", заяви Ерик Адамс, кмет на Ню Йорк. 

ВСИЧКО ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ЧЕТЕТЕ ТУК