Актрисата призова за прекратяване на огъня

Американската актриса и бивш посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли реагира остро на нападението на Израел срещу бежанския лагер „Джабалия” в Газа. Тя призова за прекратяване на огъня и сподели снимки на бежанския лагер след нападението в личния си профил в Instagram, като заяви: „Това е умишлено бомбардиране на попаднало в капан население, което няма къде да избяга”.


​„Газа е затвор на открито от близо две десетилетия и бързо се превръща в масов гроб. 40% от убитите са невинни деца”, заяви американската актриса в публикацията си.

„Избиват се цели семейства. Докато светът наблюдава и с активната подкрепа на много правителства, милиони палестински цивилни - деца, жени, семейства, са колективно наказвани и обезличавани, като в същото време са лишавани от храна, лекарства и хуманитарна помощ, в разрез с международното право. Като отказват да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и блокират Съвета за сигурност на ООН да наложи такова и на двете страни, световните лидери съучастват в тези престъпления”, смята Джоли.

Миналата седмица актрисата също реагира на нападенията на Израел срещу цивилни граждани в Газа и отправи призив за помощ.

Източник: БГНЕС