Не сме изненадани от резултатите при гласуването на вота, каза той

От гласуването на вота на недоверие не сме изненадани. Изненадани сме, че един депутат от ГЕРБ подкрепи вота. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от БСП Атанас Зафиров.

Тошко Йорданов: 38 депутати управляват самостоятелно, срамно и унизително

Според него за пореден път е станало ясно, че управляващите нямат никакво сериозно намерение да водят дебат, а се интересуват от разпределяне на власт. „Имаме фейк управление, което дава противоречиви сигнали”, каза той.

Кабинетът „Денков” оцеля след втория вот на недоверие

По думите му правителството ще оцелее.  Той уточни, че БСП е готова да влезе в разговори за програмен кабинет. „Това е нашата позиция от съставянето на това Народно събрание, когато стана ясно, че няма как да има трайно мнозинство без да се подчинява на някакви договорки. Ако минем към формата, която предлагаме, ще бъдат ясни целите и кой стои зад такъв тип кабинет. Петте приоритета, което си поставиха управляващите, не са изпълнени”, добави Зафиров.

Той каза, че оставката на вътрешния министър е била заложена и в мотивите за вота, тъй като той е показал неспособност да овладее мигрантската ситуация по границата.

Целия разговор гледайте във видеото.