Иззети са над 100 хиляди видеа и снимки

Около 80 мъже бяха задържани във Франция при най-мащабната акция срещу сексуално посегателство над деца. Арестуваните мъже са на възраст между 30 и 60 години и работят предимно професии, които им позволяват да са в близък контакт с непълнолетни. 

Залавянето на мъжете се води като безпрецедентна и невиждана като мащаб акция по арести в страната. Те нямат нищо общо един с друг. Полицията ги описва като хора с изключително различни профили, статус и професии – от безработни до служители в местната власт. Сред тях има също и спортни треньори, надзирател в център за деца с увреждания и учители.

Разбиха голяма мрежа за педофилия в Сърбия, сред жертвите има 3-годишни деца

Преди около 20 години замесеният надзирател е бил съден за сексуално посегателство и агресия над непълнолетни. След като излежава присъдата си, успява да промени самоличността си по легален начин и така години по-късно отново има достъп и контакт с деца.

Властите съобщават, че става въпрос за изключително жестоки посегателства с непълнолетни, бебета и дори с животни. Иззети са над 100 хиляди видеа и снимки. Заподозрените са признали вината си. Пред съда до този момент са били изправени 51 души, 13 от тях са вече с присъди. А 38 от арестуваните са под съдебен надзор. Разследването продължава.

Шефът на „Киберпрестъпност” в ГДБОП: Получаваме 3-4 сигнала на седмица за сексуална експлоатация на деца

Повече гледайте във видеото.