Последен работен ден преди празниците

Много хора се подготвят за път в този момент. Полицията предупреди, че около коледните празници се очаква тежък трафик по основни пътища, затова и полицаи ще подпомагат и регулират движението на входовете и изходите на големите градове.

Полицията затяга контрола по пътищата за предстоящите празници

Все още трафикът не е интензивен, поне според "Пътна полиция", но все пак е доста засилен. Движението в центровете на градовете и специално в София днес беше натоварено, особено около търговските центрове. Придвижването от единия край на града до другия за някои хора отнемаше около час и половина - два часа.

По магистралите в момента е спокойно, няма ремонти по автомагистрала "Тракия", но на "Хемус" продължава ремонтът край Топли дол и "Правешки ханове". Това налага движение в едната лента.

900 екипа на полицията в цялата страна са на крак. Над 700 устройства ще следят за това дали водачите са употребили алкохол и наркотични вещества. Фишове ще се получават по имейл и Viber.

Същевременно гръцките власти обявиха извънредни мерки заради очаквания трафик по пътищата. Движението около ГКПП „Кулата” към момента обаче е спокойно.

В района пътната настилка е все така мокра, на места прехвърча и сняг. В Кресненското дефиле има опасност от падащи камъни.

По пътя София-Варна трафикът е тежък. Градският трафик се смесва с транзитния, а голямата вълна от столицата се очаква към 21 ч.

Повече гледайте във видеото.