Състезателите успяха да завоюват стотици медали

Българската конфедерация по кикбокс и муай тай  изпраща  най-успешната си година. Състезателите успяха да завоюват 184 златни, 127 сребърни и 189 бронзови медала за последните 12 месеца.

„Това е най-успешната ни година в историята с оглед на резултатите, но и по отношение на състава и отборността. Обстановката в отбора в момента е страхотна и това е не по-малко ценно и вероятно резултатите са вследствие на това”, коментира Иван Георгиев, треньор по кикбокс.

Националите ни по кикбокс с медали от Европейските игри в Полша

„Успяхме да покажем, че сме един много способен отбор, много добра държава с доста сериозни постижения. Винаги има какво да се иска. Със сигурност  имаше състезатели, които не бяха на 100% и смятаме, че през следващите години това ще се развие и ще покажем още по-добро ниво”, допълни треньорът по кикбокс Иво Деспотов.

На световното повечето от състезателите са на възраст 18 години. „Със сигурност има какво да се иска, защото те са доста млади. Цяла година се доказват в тази възраст - и мъжете, и жените. Имаше доста голямо притеснение, защото това им е първото подобно първенство. При някои от тях това притеснение оказа влияние и те не можаха да вземат медали”, обясни още Иво Деспотов.

Калина Бояджиева стана трикратна световна шампионка по кикбокс. „Като малка беше едно малко, сприхаво, непослушно дете. В последствие започна да уляга и вече е един абсолютно завършен спортист”, разказа още Иво Деспотов.

 

Редактор: Вероника Димитрова