Събитието се провежда в началото на всяка година

Арменската общност в Южна Калифорния организира парад на розите и музиката. Събитието се провежда в началото на всяка година. Тази година темата е цветята и музиката.

„Това, което виждате е една от най-красивите птици жерав, която държи дудук. Дудукът е един много известен инструмент в Армения. Това е дървен, духов инструмент. Всичко е направено от кайсиево дърво. Символите на нашата страна са навсякъде-кайсии и нарове”, разказа дизайнерът Джони Канунджи.

Протести в пет български града в подкрепа на арменците, прогонени от Нагорни Карабах (ВИДЕО)

Парадът тази година е посветен на арменските майки по целия свят.

„Независимо дали от геноцида през 1915г. или от тазгодишното изселване на 120 000 арменци от Арцах (Нагорни Карабах). Всички майки се грижат за своите съпрузи, синове и съседи. Издръжливостта и любовта, която майката показва към детето си прилича на палитра от цветя”, .)”, обясни Артър Кокозян от Американско- арменската асоциация на розите.

В Лос Анджелис е една от най-големите арменски диаспори в света, включително тези напуснали Нагорни Карабах.

„Беше много трудно за нашата общност да се събере и да направи нещо красиво и щастливо, защото сме опустошени от това, което се случва в нашата страна и фактът, че се събрахме и го направихме за поредна година, означава, че имаме голяма сила”, разказа доброволец от организацията на парада.