Според него висши политически фигури са знаели за случващото се с Божанов и Петьо Еврото

Изникват факти и обстоятелства, които са били крити. Tова значи, че висши политически фигури са знаели за случващото се с Нотариуса и Петьо Еврото. Oчевидно има връзка между казусите. Опасявам се, че ще бъде прикрита доста информация по случая с Божанов. Това заяви депутатът от БСП Иван Иванов в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Иван Иванов, БСП: Мерките, предложени на земеделците от управляващите, са палиативни

Според него не бива прекалено много лица да бъдат изслушвани от Комисията за разследване на обстоятелствата около дейността на Нотариуса, а трябва да има филтър.

"Трябва да се разкрие дали съществуват задкулисни кръгове в съдебната система. Ако не се разкрият хората, които са давали заповеди и са осигурявали чадър над определени групи, ефектът ще бъде никакъв. Определени дела са прекратени, не се работи по тях. Прокуратурата е преценила, че няма видими данни за престъпления. Дано не видим поредното замитане на криминална история, показваща дълбочината на проникване на политическото влияние в съдебната власт", коментира той. 

Той определи като изключително рисков ход сливането на НАП и Агенция "Митници''.

"Ако не се направят необходимите разчети и точни и ясни прогнози за последствията, може да има риск при събирането на приходи в страната. Мотивацията на служителите и начинът на работа може да пострадат. Сглобката води евтин пазарлък, игра за пред публиката, за да си разпредели порциите във властта", смята Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase