Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го направи, е безотговорен

Много хора са готови да измият ръцете си с новосъздадената комисия, но НС не разполага с голям арсенал от действия. Не е наша работа да решаваме съдебни проблеми. Утре ще бъде следващото заседание, ще бъдат изслушани съдия Цариградска и прокурор Зартова. Това каза в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS Людмила Илиева от ПП–ДБ. 

Людмила Илиева: Мрежата около Нотариуса е стара, целенасочена и много широка

"Временната комисия е натоварена с големи очаквания. Когато трябва да се решават въпроси, свързани с явни престъпления, това се случва в съдебната система. Прокуратурата трябва да събира годни доказателства. Бойко Рашков ще изложи полезна информация и ще бъде изслушан в комисията", заяви тя.

По думите ѝ меморандумът е прозрачно основание за започване на преговори с публичен диалог в НС. "Очаквам да получим отговор на въпроса какво ще правим с борбата с корупцията и с усилията за влизането в Шенген и еврозоната, както и със съдебната форма и назначенията в регулаторите. НС не е намерило волята и мнозинството да ги смени досега. Ротацията е процес, не е еднократен отрицателен отговор. Няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, а който го направи, е безотговорен", категорична е Илиева. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase