Русия коментира, че президентът „позори Америка”

Джо Байдън забърка скандал, след като беше записан да обижда Владимир Путин. На предизборна проява в Калифорния президентът на Съединените щати нарече руския си колега „откачен кучи син”. Това предизвика гневна реакция на Кремъл.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че Байдън се опитвал да се прави на каубой от Холивуд, но не му се получавало. „С думите си той посрамва Америка”, казаха още от Москва.

Майката на Навални обяви, че е видяла тялото на сина си

Това не е първи подобен гаф на Байдън. Още като вицепрезидент той беше известен с неуместни изказвания, заради които Белият дом няколко пъти правеше пояснения.

Самият Путин коментира обидата по интересен начин: „Ние с вас наскоро говорихме и вие ме питахте кой за нас е по-изгодният вариант като бъдещ президент. Казах ви, че ще работим, с когото и да е, но предполагам, че за нас, за Русия, Байдън е за предпочитане. И от това, което сега е казал, аз се оказвам напълно прав. Защото това е адекватна реакция на казаното от мен. Защо? Защото той не може да ми каже „Володя, браво, много ми помогна”. Ние разбираме какво става там от вътрешнополитическа гледна точка и реакцията му е адекватна”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase