Над 1000 са приетите в болници след труса, уточни още той

Денонощие след най-силното земетресение в Тайван от четвърт век насам - продължават спасителните операции за изваждане на затрупаните под руините хора. Мощният трус от 7.2 по Рихтер удари островната държава вчера сутринта. Властите обявиха, че започват доставка на храна и провизии по Източното крайбрежие с помощта на кораби.

„140 души са затрупани под руините на разрушени сгради в Тайван. Потвърдените жертви са девет, а над 1000 души са в болници. Наклонените сгради са неизползваеми. В трите най-големи града в Тайван земетресението се е усетило най-силно. В Китай не се е усетил самият трус, но последиците бяха много големи - в логистично отношение”, коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Димитър Владиков, преподавател в университета в Шанхай.

Българин с разказ от първо лице за мощното земетресение в Тайван

Той уточни, че метрото в Тайван все още не работи и хората изпитват трудност с придвижването. „По-възрастните поколения помнят подобно земетресение преди 25 години. По-младите изпитват шок, тъй като това им се случва за първи път. Те се чувстват безпомощни”, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase